Eko Kutak je mala tvrtka otvorena 2015. Naš glavni cilj je stvoriti ekološku farmu u Hrvatskoj za proizvodnju raznog povrća i nusproizvoda na načelima ekološke poljoprivrede i permakulture.

Eko Kutak je također i socijalna farma. Ona ima veliku predanost samoodrživosti i zaštiti okoliša. Duboko poštovanje prirode i znanje lokalnih poljoprivrednika nas je motiviralo da se usredotočimo na naš projekt oporavka prakse naših predaka koje su korištene u poljoprivredi i promicanju prehrambenog suvereniteta i agroekologije u našem lokalnom kontekstu. U Eko Kutku ne želimo proizvoditi samo zdravu hranu, želimo raditi s djecom i mladima na način da sudjelovanjem uče od prirode, stvarajući svijesti o važnosti zaštite lokalnog i globalnog okoliša.

Naš san je vidjeti našu farmu " bez granica". Eko Kutak je otvoreno mjesto gdje nam se ljudi mogu pridružiti i učiti o održivim načinima življenja.

Eko Kutak znači eko " ugodno mjesto " u hrvatskom jeziku. To je upravo ono što smo našli u Gornjoj Čemernici, malom mjestu u središtu Hrvatske. Zahvaljujući našim obiteljima i prijateljima i svom velikodušnosću oko nas, napokon smo dobili komad zemlje na kojoj živimo sada.

 

 Misija: Biti samoodrživo mjesto gdje se proizvodi, dijeli i promovira 

              zdrava hrana i prehrambeni suverenitet u skladu s prirodom  

              oko njega.

Vizija: Uzgojiti vlastitu hranu, žeti svoju slobodu. Prehrambeni

             suverenitet i samoodrživost